skip to Main Content
[x_column type=”1/2″]

Der kan være mange grunde til at du starter i terapi. Under den indledende introsessionen skaber vi derfor sammen klarhed over, hvilke udfordringer du ønsker at arbejde med og hvilke ændringer du ønsker at skabe.

Hele terapiforløbets varighed afhænger af, hvad dit behov er og hvad der giver mening for dig og din situation. Det kan være du står i en akut situation som du har brug for hjælp til at håndtere her og nu, en situation som kun kræver et kortere forløb, eller det kan være, at din problemstilling er lidt mere omfattende og derfor kræver at du arbejder mere dybdegående med det i en længere periode.

Gennem terapien vil du lære at forstå dig selv bedre i forhold til den situation du står i. Ved at blive bedre til at mærke dine behov, ønsker og grænser vil du være bedre i stand til at tage ansvar for disse, og handle ud fra dem.

Selve terapisessionerne kræver ingen forberedelse og vi har ingen særlig agenda. Vi tager udgangspunkt i dét, der fylder mest hos dig her og nu. Sessionen tager afsæt i en samtale, men giver også mulighed for at bruge forskellige metoder og værktøjer alt efter, hvad der giver mening for dig og dit personlige arbejde.

Pris

Min erfaring er, at alt efter hvilken situation vi står i og hvilke behov vi har, skal der et kortere eller længere forløb til, for at komme helt ind til kernen og få det godt, også på længere sigt. Introsessionen giver dig mulighed for at vurdere, om du mener jeg vil være i stand til at hjælpe lige netop dig og skabe den tryghed det kræver for at opnå udvikling og forandring. Er du forhindret i at kunne møde op i klinikken, enten fordi du bor for langt væk, eller har brug for akut hjælp, tilbyder jeg konsultationer over Skype eller FaceTime.

Introsession 90 min.: 950,-
Session 90 min.: 1250,-
Skype/FaceTime session 90 min.: 1250,-

Ledige og studerende får 200,- rabat.

[/x_column]

[x_column type=”1/2″]

Temaer

Der kan være mange forskellige grunde til at starte i terapi. Her kan du læse lidt om nogle af de temaer som jeg oftest for henvendelser omkring. Måske kan du genkende dig selv i et eller flere af disse temaer, og måske kan det hjælpe dig til at få sat ord på din egen situation.

Uhensigtsmæssige mønstre

Gennem vores liv får vi skabt forskellige mønstre. På det tidspunkt, hvor vi skabte dem, var de vigtige for vores overlevelse, men i takt med at vi vokser og udvikler os, kan disse mønstre blive hæmmende for os selv og vores liv. Ved at kigge nærmere på vores mønstre og forstå hvor de stammer fra, kan vi bryde mønstrene og handle anderledes og mere hensigtsmæssigt.

Lavt selvværd

Et lavt selvværd kan give sig til udtryk på mange måder og påvirke mange aspekter af vores liv. I relationer til andre mennesker, kan et lavt selvværd give os udfordringer, eftersom vi kan blive usikre på os selv. Dette kan skabe en ubalance i relationen. Lavt selvværd i forhold til arbejde, uddannelse og andre mål vi godt kunne tænke os at opnå i vores liv, kan være med til at bremse os i at leve det liv, vi gerne vil. Det kan i sidste ende påvirke vores følelse af glæde og lykke. For at styrke følelsen af vores værd, er det essentielt at komme i kontakt med vores kerne. Dette arbejder vi med i terapi. Hver gang vi mærker vores kerne, styrkes den og det bliver mere tydeligt for os, hvem vi er, og hvad vi er værd.

At miste og blive forladt

At miste en person som står os nær, er én af de hårdeste oplevelser, vi som mennesker kommer ud for. Dyb sorg, fortvivlelse og magtesløshed er blot nogle af de følelser, som bliver vækket i os, når vi mister en person, eller bliver forladt af en person som betyder noget for os. Får vi ikke bearbejdet følelserne, vil de oftest dukke op igen senere i livet, og det kan derfor være afgørende at have nogen at snakke med, så vi kan få hjælp til at bearbejde de følelser, vi kommer i kontakt med, når vi mister eller bliver efterladt.

At mærke sig selv og sætte grænser

Det kan tit være svært for os at få sat vores grænse og sagt fra. Dette kan skyldes, at vi kan have svært ved at mærke os selv, og hvad vi vil gå med til og dette går ud over vores følelse af integritet. At være i kontakt med vores krop og dét vores mavefornemmelse fortæller os, er det aller vigtigste når vi skal sige til og fra. Derfor er det afgørende at vi arbejder med os selv som hele mennesker, når vi skal lære at mærke os selv og sætte grænser.
[/x_column] [x_column type=”1/2″]

Udfordringer i moderskabet

Moderskabet kan unægteligt være udfordrende for os, særligt hvis vi vælger at gøre op med det forældede børnesyn, vi selv er vokset op under, og ønsker at give vores børn noget andet. Jeg har specialiseret mig i det nye børnesyn og bevidst forældreskab, og vil med glæde hjælpe dig med at kunne være den mor, du gerne vil være. Både for dit barn og det lille sårede barn inde i dig, som ikke fik dét du havde behov for, den gang du selv var lille.

Forandringer og livskriser

Vi oplever alle forandringer og livskriser i større eller mindre grad. Det er en del af livet, både på godt og på ondt. Nogle gange er vi så påvirkede af krisen, at vi kan have brug for nogen at snakke med og få lidt hjælp og støtte til at komme igennem. For uanset hvad, skal vi nok komme igennem. Men den hjælp vi får, kan blive afgørende for, hvordan vi kommer igennem, og hvor hele mennesker vi er på den anden side.

Udfordringer med kærlighed og relationer

Vores barndomshistorie og tilknytning til vores forældre og primære omsorgspersoner har en stor indflydelse på vores opfattelse af kærlighed og på de relationer, vi indgår i som voksne. Har vi udfordringer med kærlighed og relationer, er det derfor givende at få øje på, hvordan disse relationer og udfordringer hænger sammen med vores barndomshistorie. Dette vil hjælpe os til at adskille fortid fra nutid, så de gamle barndomsoplevelser ikke hæmmer vores relationer i dag.

Stress, angst og depression

Uhyggeligt mange danskere rammes hvert år af stress og depression. Lige så mange af os er præget af angst i højere eller mindre grad. Er du én af dem, ved du udemærket godt, hvor forfærdeligt og invaliderende det er, og hvor svært det kan være at snakke med andre om det. Heldigvis er der håb, og jeg vil meget gerne hjælpe dig. Stress, angst og depression påvirker os både psykisk og fysisk og netop derfor, er det vigtigt, at den hjælp du får er rettet mod sindet såvel som kroppen. På den måde vil det personlige arbejde også blive integreret og resultatet vedvarende. Du kan læse mere om mine behandlingsforløb her.

Særligt sensitive

Begrebet “særlig sensitiv” eller “Highly Sensitive Person – HSP” bliver mere og mere almindeligt, og det er der en god grund til. Det viser sig nemlig, at hver femte af os er født med et nervesystem, som er ekstra modtageligt over for ydre og indre stimuli. Dette kan blive en udfordring, da vi meget hurtigt kan blive overstimulerede og føle os overvælt af indtryk. Særligt sensitive mennesker er derfor også mere udsatte hvad angår stress og depression. Hvis der ikke har været anerkendelse og forståelse for vores sensitivitet gennem vores opvækst, kan dårlige oplevelser føre til lavt selvværd og negative tanker. Heldigvis er der mulighed for at bearbejde disse oplevelser i terapi og samtidig få en bedre forståelse for os selv, vores grænser og de styrker vi har, netop fordi vi er særligt sensitive. Læs mere om særligt sensitive på: www.hsp-foreningen.dk
[/x_column]

Back To Top