skip to Main Content

‘Den Selvstændige Kok’ – en opskriftsamling til børn

Noget af det helt afgørende  for en sund udviklingsproces er en grundlæggende følelse af at høre til og være betydningsfuld for de mennesker barnet elsker, samtidig med at have rig mulighed for at udforske sin selvstændighed og ret til autonomi på eget initiativ. Her er madlavning altså helt genialt. Særligt i en til tider travl hverdag, hvor vi tilbringer mange timer væk fra vores børn, og hvor børn generelt ikke kan have så meget medbestemmelse, som de ønsker.

Og især for de børn som er ekstra selektive, hvad mad angår, kan inddragelse i madlavningen bidrage til en større madglæde.

‘Den selvstændige kok’ er netop udviklet med fokus på at støtte barnet i sit behov for selvstændighed og autonomi, med sine udførlige og let forståelige illustrationer, der guider barnet trin-for-trin, samt ‘advarselstrekanter’ som indikerer et eventuelt behov for hjælp. Men den kan også bruges til at skabe hyggelige og nærværende madlavningsoplevelser sammen med en voksen, da barnet nemt kan følge med og føle sig inkluderet i processen. 

Samlingen består af syv børnevenlige opskrifter, der hver fylder et enkelt lamineret ark, så de nemt kan tages med i køkkenet, og holde til lidt af hvert.

De syv opskrifter er:

Bananbrød

Chokoladeboller

Kanelsnegle

Æbletærte

Pølsehorn

Laksetærte

Pizza

Sættet koster 125,- plus porto (41,- med Dao), og købes ved at sende mig en mail på terapi@annalie.dk.

Jeg håber at opskrifterne vil bringe jer mange dejlige stunder.

Kærlig hilsen Annalie

Back To Top